Column

Carlo wil aandacht voor The Voice op het Eurovisie Songfestival

17 September 2019 13:52 | columns | Door Irma Tomas

© RTL
Zonder The voice hadden wij dit jaar niet het Eurovisie Songfestival gewonnen en dus verdient het programma veel meer credits, zo zegt Carlo Boszhard in zijn column voor Televizier. En waarom kan dat niet tijdens het Songfestival volgend jaar? 

Een stem,

De hofleverancier van het Eurovisie Songfestival is een programma van de commerciële tv: The voice. Of het nu om Holland, Australië of Duitsland gaat, dat maakt niet uit. Het programma geeft vele artiesten, net als bij onze Duncan Laurence, het juiste setje en laat ze in contact komen met belangrijke mensen zoals Ilse DeLange.

Kweekvijver 

Ik noem nadrukkelijk commerciëlen, want toen ik Cornald Maas bij DWDD hoorde zeggen dat de NPO geen RTL of SBS-gezicht ziet voor de presentatie, hoopte ik wel dat het Eurovisie Songfestival dit jaar op een ludieke manier wil stilstaan

bij het commerciële wereld-fenomeen The voice. Waar de presentatie absoluut niet van de commerciëlen mag komen, heeft de NPO wel jarenlang gebruik gemaakt van de artiesten die zijn ontstaan uit de kweekvijver van The voice.

Geen molens

Dus skip de filmpjes van draaiende folklore molens of van de typische Hollandse kaas en maak een blok van dat andere exportproduct waar Holland de wereld mee verovert. Er zijn geweldige compilaties van The voice global en elk jaar staan er vele ex-Voice kandidaten op het podium van het Eurovisie Songfestival die meedoen voor welk land dan ook.

Misschien iets met The voice-coaches bedenken? Van Ilse DeLange tot Tom Jones en dan weer naar Ricky Martin. Muziek verbindt dus ook tussen de Publieke Omroep en ‘de no go’ commerciële zenders.

Durf te luisteren naar je Voice

Het juiste thema voor 2020 ligt eigenlijk voor handen: durf te luisteren naar je eigen Voice. Bij DWDD werd na druk speculeren de uitzending afgesloten door de prachtige zangeres Nicole Bus. Was zij niet ook een geweldige kandidaat voor dit jaar, vroeg Matthijs. Dat de zangeres ook een oud-kandidaat van The Voice of Holland was, werd hier vergeten te vermelden.

Laten we hopen dat het Eurovisie het niet vergeet en daarom sluit ik af met de woorden. Lieve Voice, ik geef je graag mijn stem in deze column.

Meer over