Column Carlo Boszhard

Column: 'Lieve Albert'

4 Juni 2019 13:53 | columns | Door Irma Tomas

© RTL
Carlo heeft een bericht voor Albert Verlinde wiens entertainmentprogramma 6 Inside volgend seizoen niet meer terugkomt.

'Iemand zei me ooit: “Je kunt een slecht programma niet goed presenteren.” Andersom kan wel en dat zie ik maar al te vaak gebeuren. Maar daar gaat het nu niet om. Angela de Jong stond op de tafel te dansen toen werd aangekondigd dat jij weer terug op tv kwam. En op diezelfde tafel stond ik mee te dansen. Dé expert op het gebied van entertainment met vileine opmerkingen en – of je het er nou mee eens was of niet – een keiharde uitgesproken mening. Als jij iets vond, dan hoorde je dat vaak via honderden mensen terug. Ik kon boos worden, pissig als ik het totaal niet met je eens was en met mij velen. Dat leverde dan weer een item op. Want entertainment nieuws gaat voornamelijk over ego’s die boos zijn op andere ego’s.

In de tijd van Boulevard stond je te brullen als een leeuwenkoning op een rots die zo hoog was dat hij alles en iedereen bereikte. Maar de rots van SBS bleek veel te klein. Geen bereik, geen gedoe, geen rellen en zo werd de leeuwenkoning die te weinig belangstelling trok, zelf geslacht. Dat het niet aan jou ligt maar aan de omstandigheden en vooral het tijdstip op de zender, wordt hopelijk door de mensen die er echt verstand van hebben onderkend.

Er zijn programma’s die een tweede seizoen krijgen dat volgend seizoen niet meer scoort, omdat het speelveld veranderd is. Andere concurrentie en programma’s die ervoor of erna geprogrammeerd staan en zo voor de nodige in- of uitstroom zorgen. Dit is misschien niet interessant voor mensen om te lezen, te veel ‘inside’. Men geeft liever een persoon de schuld; Jan of jou, Albert. Dat zijn de raven, die komen altijd. Maar de Leeuw komt terug. Jij komt na een flop weer terug met een succes. Dat is... The circle of life'.

Meer over