Milieubewust

Hanna Verboom maakt docuserie over plastic soep

19 Oktober 2018 16:38 | documentaire | Door Televizier

© ANP
Jaarlijks wordt er acht miljard kilo plastic gedumpt in onze oceanen. Stichting By the Ocean we Unite ging op een 22-daagse zeilexpeditie naar Denemarken om meer te weten te komen over de plastic soep. Hanna Verboom maakte er een documentaire over.

De serie is vanaf vrijdag online te zien bij National Geographic, maakte de zender vrijdag bekend.

Plastic vervuiling

Actrice en filmmaker Hanna Verboom zet zich wel vaker in voor het milieu. Eerder dit jaar maakte ze een interviewserie met National Geographic over plastic vervuiling. Ook was ze betrokken bij de #stopmetplastic campagne. Verboom: ''De gesprekken rondom plastic vervuiling maakten veel indruk op mij. We zijn verslaafd aan wegwerpplastic en we hebben vaak niet door wat het effect is hiervan, er is veel onderzoek nodig zodat we de gevolgen voor mens en milieu goed in kaart kunnen brengen. Expedities als deze spelen daar een belangrijke rol in".

Expeditie

Tijdens de expeditie deden diverse bekendheden onderzoek naar de plastic soep in de Europese zeeën. Een van hen is Kiko Matthews, Engels wereldrecordhoudster solo oceaan-roeien. Onderweg spraken de deelnemers lokale en internationale experts op het gebied van plasticvervuiling en milieu. 

Meer over