Dankzij Flo en Lucas

GTST legt focus op milieu en duurzaamheid in nieuw seizoen

15 September 2018 09:08 | soap | Door Jef Willemsen

© Screenshot RTL 4
GTST verwerkt dit seizoen wederom een maatschappelijke thema in haar verhaallijnen. Ditmaal leggen de soapschrijvers de nadruk op milieu en duurzaamheid. 

Het laatste streaming nieuws

Mogelijk gemaakt door guidinc.nl
Meer film & serie nieuws

Focus van deze nieuwe verhaallijn is de prille relatie tussen Lucas (Ferry Doedens) en Flo (Roel Dirven).

Duurzaamheidsvlog

Lucas leert de wondere wereld van milieubewust(er) leven en duurzaamheid kennen dankzij Flo. De nieuwbakken Meerdijker blijkt duurzaamheidsvlogger en is als zodanig zeer begaan met het wel en wee van de wereld. In de komende weken is al te zien hoe Lucas ook bevlogen raakt door duurzaam leven. Zo laat hij zich overhalen om de troostboom van Nina, genaamd Harry (foto, midden) opnieuw te planten. Maar daar blijft het niet bij.

In ketenen

Tijdens de presentatie van het GTST-magazine onthulde Ferry al dat Lucas zich komend jaar heel erg met de natuur gaat bezig houden. Hij zei het met een lach, maar er lijkt geen woord aan gelogen. Zijn GTST-collega Melissa Drost postte deze week op Instagram een foto waarop te zien is hoe Lucas zich aan een boom in het bos heeft vastgeketend. Ongetwijfeld om te protesteren tegen een nog te onthullen dreiging.

 
 
 
Dit bericht bekijken op Instagram

Het lukt me niet hier een onderschrift bij te verzinnen. Sorry. 📸: @roel_dirven

Een bericht gedeeld door 🌓Melissa Drost🌗 (@melissa_drost) op

 

AZC affaire

Het is niet voor het eerst dat GTST bewust aandacht schenkt aan thema's en onderwerpen die in de maatschappij spelen. In seizoen 27 zorgde de komst van een asielzoekerscentrum voor ophef binnen en buiten het soapdorp. Ook werd aandacht besteed aan het lot van asieldieren, zelfmoord onder jongeren en automutilatie.  

Meer over