'Open einde'

Sascha Visser werkt aan vervolg van documentaire over Lil Kleine

18 februari 2024 09:34 | documentaire | Door Faye Heijnis

© ANP
Jorik, de veelbesproken documentaire over Lil Kleine, krijgt mogelijk een vervolg. Documentairemaker Sascha Visser onthult in de podcast Content Wars dat er al is gedraaid voor een eventueel tweede seizoen.

"We hebben een aantal dagen weer gedraaid met hem", geeft Sascha te kennen op de vraag of er een tweede deel van Jorik komt. "Veel mensen hebben toch een beetje een knoop in de maag, van: dit gaat niet lang goed. En ik ben benieuwd of dat ook zo is." 

Gesprekken over vervolg Jorik 

Dat er nieuwe shots zijn gedraaid, is momenteel de enige ontwikkeling. "Die gesprekken zijn nog niet eens gestart, maar ik ben zo benieuwd", aldus Sascha. "Wat gaat hij nu doen? Want het is eigenlijk een open einde."

Sascha Visser gefascineerd door Jorik 

In dezelfde podcast maakt Sascha duidelijk dat Jorik niet betaald is voor de documentaire, waarin de kijker zijn kant van het verhaal krijgt over de mishandelingszaak inzake zijn ex-verloofde, Jaimie Vaes. Sascha steekt niet onder stoelen of banken dat hij een zekere fascinatie heeft voor de rapper. "Ik ben altijd al gefascineerd door hem. Hij irriteerde me heel erg maar ik vond hem ook heel aaibaar." De documentairemaker maakt duidelijk dat hij eerder al 'moeizaam' contact had met Joriks management over een documentaire. Na de beruchte video die rondgaat waarin Jorik Jaimie uit de auto trekt, raakten Sascha en de manager opnieuw in contact. En zo geschiedde dat het filmen begon.    

Jorik is te zien op streamingdienst Prime Video. Je kunt de podcast met Sascha Visser hier beluisteren.

Meer over