Bijzondere trip

Videoland deelt eerste beelden van docuserie Beau & Michiel in Amerika

2 juni 2023 11:26 | documentaire | Door Esther Hut

© Videoland

Naast het presenteren van zijn talkshow heeft Beau van Erven Dorens ook een ander uitstapje gemaakt dit jaar. Samen met journalist en oud-studiegenoot Michiel Vos heeft hij door Amerika gereisd om te zien hoe het land er anno 2023 voor staat. Is het nog wel het gidsland voor Nederland dat het altijd leek te zijn?

In de docuserie Beau & Michiel in Amerika hopen ze daar antwoord op te krijgen. De eerste beelden zien er in ieder geval al veelbelovend uit.

Bijzondere reis

“Michiel en ik kennen elkaar al jaren en hij is natuurlijk een graag geziene gast aan mijn talkshowtafel. Hoe bijzonder dat we nu de rollen konden omdraaien en ik te gast was bij hem in ‘zijn’ Amerika! We zien Amerika vaak als het land van de onbegrensde mogelijkheden, van fastfood, Hollywood en glitter & glamour,” zegt Beau.

“Maar Michiel heeft me ook zeker de pijnpunten en vele open wonden van het land laten zien. Ik kan niet wachten om deze bijzondere reis – van New York City en Washington D.C., via de Texaanse grens naar ‘The Sunshine State’ Florida - te delen met de kijker.”

Amerika is veranderd

Zo willen Beau en Michiel erachter komen hoe Amerika er na de COVID-pandemie en na Trump voorstaat. Het land van enorme verschillen tussen arm en rijk, immigratieproblemen en politieke verdeeldheid. Maar ook van Hollywood, glamour, sportfanatisme en prachtige natuur.

“Het grote en rijke Amerika van vroeger is wel veranderd,” zegt Michiel. “Kijk maar eens naar de gigantische kloof tussen arm en rijk, alle problemen rondom wapengeweld en de toenemende polarisatie onder de bevolking. Al die verschillende kanten van het land, waar ik enerzijds trots op ben en waar ik me anderzijds soms een beetje voor schaam, wilde ik aan Beau laten zien.

De driedelige Videoland Original docuserie Beau & Michiel in Amerika is vanaf donderdag 8 juni in zijn geheel te streamen bij Videoland.

Meer over