Across the Universe

De jonge dokwerker Jude wordt smoorverliefd op het zusje van zijn vriend Max. Ze hebben allemaal een dolle tijd totdat Max wordt opgeroepen voor het leger en zijn zusje Lucy helemaal opgaat in de anti-oorlogsbeweging.

GENRE
Muziek

REGIE
Julie Taymor

MET
Jim Sturgess, Evan Rachel Wood, Joe Anderson, Dana Fuchs e.a.

VERHAAL
De jonge dokwerker Jude (Jim Sturgess) maakt eind jaren zestig de oversteek van Liverpool naar Amerika om zijn vader te zoeken die hij nooit gekend heeft. Hij ontmoet de gesjeesde student Max (Joe Anderson) en ze gaan samen in New York wonen bij de hippe rockzangeres Sadie (Dana Fuchs).

Max' zusje Lucy (Evan Rachel Wood), die net haar vriendje heeft verloren in de Vietnam-oorlog, trekt bij ze in en zij en Jude worden smoorverliefd. Ze hebben allemaal een dolle tijd in New York totdat Max wordt opgeroepen voor het leger en Lucy helemaal opgaat in de anti-oorlogsbeweging.

OORDEEL
Een musical met Beatleliedjes? Jazeker! En nog een hartstikke leuke ook. Regisseuse Julie Taymor heeft het op de een of andere manier gepresteerd om een film te construeren rond en met liedjes van The Beatles zonder dat het oubollig of vervelend wordt. In tegendeel: de twee overgebleven Beatles mogen best trots zijn dat hun briljante liedjes hiervoor zijn gebruikt.

De cast is leuk (vooral Jim Sturgess) en fris en de gastrolletjes van Joe Cocker, Salma Hayek en Bono zijn geinige extra's. Het enige gedeelte waar de film een beetje uit de bocht vliegt is in de surrealistische scènes. Maar dat is het voordeel bij een dvd. Die kun je gewoon vooruitspoelen.

EXTRA'S
Audiocommentaar van Julie Taymor, een vijftal documentaires.

NU te huur en te koop

Reageren