Man van Jessica Walter

Amerikaanse Friends-acteur Ron Leibman (82) overleden

7 december 2019 09:20 | film | Door Jacob-Jan van de Groep

© ANP Kippa
De Amerikaanse acteur Ron Leibman is op 82-jarige leeftijd overleden. De acteur was in Friends te zien als de vader van Rachel Green, gespeeld door Jennifer Aniston. De Amerikaanse superster heeft nog niet gereageerd op het overlijden van Leibman.

In Friends was Leibman van 1996 tot 2004 te zien als dr. Leonard Green, maar Leibman startte zijn acteercarrière in 1956 in de soap The Edge of Night, maar kreeg pas echt onderscheiding voor zijn werk nadat hij in de film Norma Rae zijn opwachting maakte. De Amerikaan ontving daarvoor namelijk een Oscar.

Kaz 

Dat was niet de enige prijs die Leibman kreeg in zijn lange loopbaan als acteur. Zo won hij in 1979 een Emmy Award voor zijn rol als strafrechtadvocaat in de CBS-serie Kaz en in 1993 mocht hij een Tony Award in ontvangst nemen voor zijn rol in de Broadwayvoorstelling Angels in America: Millennium Approaches.

Jessica Walter

Ook in zijn dagelijks leven kwam Leibman niet los van zijn geliefde filmwereld. Hij was sinds 1983 getrouwd met actrice Jessica Walter, onder andere bekend van Arrested Development, de serie die in 2013 nieuw leven werd ingeblazen door Netflix.

 

Meer over