Bee Movie

Barry B. Benson (Jerry Seinfeld) is een net afgestudeerde honingbij. Voor zijn enige carrièreoptie, het maken van honing, voelt hij helemaal niets. Barry besluit de korf te verlaten en de wijde wereld te gaan verkennen.

GENRE
Animatie

REGIE
Steve Hickner
Simon J. Smith

MET
Jerry Seinfeld
Renée Zellweger
Larry King
Oprah Winfrey e.a.

VERHAAL
Barry B. Benson (Jerry Seinfeld) is een net afgestudeerde honingbij. Voor zijn enige carrièreoptie, het maken van honing, voelt hij helemaal niets. Barry besluit de korf te verlaten en de wijde wereld te gaan verkennen. Daar ontdekt hij dat de honing waar zo hard aan gewerkt wordt, door mensen wordt gestolen en verkocht. Omdat de Verenigde Staten de boosdoener zijn, besluit Barry de mensheid een rechtszaak aan te doen om deze misstand recht te zetten.

OORDEEL
Bee Movie is ontsproten aan het brein van komiek Jerry Seinfeld en dat is terug te zien in een aantal geslaagde grappen. Helaas zijn er iets te weinig leuke vondsten om de aandacht tot het eind vast te houden. En het moraal dat alle dieren op aarde tot het kleinste wezentje aan toe belangrijk zijn, ligt er net iets te dik bovenop.

EXTRA’S
Audiocommentaar van Jerry Seinfeld, Featurettes: Tech of Bee Movie, Meet Barry B. Benson, Dreamworks animation video Jukebox, We got the bee muziekvideo. Speciaal voor kinderen zijn er extra features zoals The buzz about bees, Un-BEE-lievable, Be a bee en Pollination.

Reageren