Datum onbekend

Definitief: er komt een Penozafilm!

18 september 2018 10:14 | film | Door Jacob-Jan van de Groep

© Pief Weyman
Er komt een Penozafilm! De opnames starten volgens producent NL Film binnen enkele maanden in Amsterdam en de hoofdrolspelers keren waarschijnlijk allemaal terug! "Alle vaste acteurs die we wilden, hebben ja gezegd", vertelt regisseur en schrijver Diederik van Rooijen.

De film zal een op zichzelf staand verhaal vertellen dat tegelijkertijd teruggrijpt op de vijf seizoenen die sinds 2008 op televisie te zien waren. “Voor de trouwe fans wordt het een feest van herkenning, op heel veel fronten”, belooft Van Rooijen. “Maar we willen dat ook mensen die de serie niet kennen plezier aan de film kunnen beleven.”

Criminele circuit

Penoza vertelt over huisvrouw Carmen van Walraven (Monic Hendrickx) die na de plotselinge dood van haar man (Thomas Acda) gedwongen wordt zijn rol in het criminele circuit over te nemen. Het slot van seizoen 5 liet de fans in het ongewisse over het lot van Carmen.

Vaste rollen

Naast Hendrickx spelen onder anderen Loek Peters, Raymond Thiry, Gijs Naber, Sigrid ten Napel, Hajo Bruins, Olga Zuiderhoek en Niels Gomperts vaste rollen in de serie.

Meer over