DVD | Dunya & Desie

Hartsvriendinnen Dunya en Desie gaan samen naar Marokko, terwijl de een zwanger is en de ander een uithuwelijking te wachten staat. De meiden gaan op zoek naar Desie's vader, die lang geleden voor het laatst is gesignaleerd in het Afrikaanse land.

GENRE
Komedie

REGIE
Dana Nechushtan

MET
Maryam Hassouni, Eva van de Wijdeven, Theo Maassen, Tygo Gernandt e.a.

VERHAAL
Hartsvriendinnen Dunya (Maryam Hassouni) en Desie (Eva van de Wijdeven) hebben eindexamen gedaan. Desie werkt in een kapsalon en heeft haar zoveelste vriendje (Tygo Gernandt), Dunya gaat studeren. Maar eerst gaat ze nog op vakantie naar haar familie in Marokko. Op de valreep blijkt Desie zwanger te zijn en ontdekt Dunya dat ze in Marokko zal worden uitgehuwelijkt. De twee besluiten toch te gaan, maar dan om Desie's vader op te sporen, die toevallig lang geleden voor het laatst is gesignaleerd in Marokko.

OORDEEL
Het is altijd gevaarlijk om een speelfilm te maken van een succesvolle televisieserie (zie Sex and the city en The X-Files), maar dit is een goede poging. Dunya en Desie krijgen wel heel erg veel over zich heen in anderhalf uur en niet alle grappen zijn even geslaagd, maar de twee hoofdpersonen zijn zo leuk dat ze daar wel mee wegkomen.

EXTRA'S
Filmclips, Verwijderde scènes, Videoclip van Dennis, Making of.


 

Reageren