Gooische Vrouwen 2 grootste Nederlandse kaskraker ooit

5 februari 2015 16:09 | film | Door Televizier

© Pief Weyman - Independent Films

De tweede Gooische Vrouwen-film heeft meer geld in het laatje gebracht dan welke andere Nederlandse film dan ook. De teller staat op 15,1 miljoen euro.

Gooische Vrouwen ging negen weken geleden in première en bracht tot nu toe al € 15.130.651,- op, meldt Independent Films. Dat bedrag stijgt nog, want de film draait nog steeds in 125 bioscopen. Het record stond hiervoor op naam van – je raadt het al – de eerste Gooische Vrouwen-film, die goed was voor iets meer dan 15 miljoen euro. 

Titanic

Als je ook buitenlandse films meetelt, staat Gooische Vrouwen 2 op de vijfde plaats. Alleen Titanic, Avatar, Skyfall en de eerste Harry Potter-film leverden meer op in de Nederlandse bioscopen.

Bezoekersaantal

Dit omzetrecord zegt trouwens niet veel over de bezoekersaantallen. Gooische Vrouwen 2 is tot nu toe bezocht door bijna 1,8 miljoen mensen. De eerste film over Cheryl en haar vriendinnen trok 1,9 miljoen bezoekers. Deze aantallen komen niet in de buurt van het torenhoge record van Turks Fruit uit 1973: maar liefst 3,3 miljoen mensen zagen die film in de bioscoop.

Lees ook: Al na één dag was het succes van Gooische Vrouwen 2 merkbaar.

Meer over