Indiana Jones and the Kingdom of the Crystal Skull

Indiana Jones wordt ontvoerd door KGB-agenten die op zoek zijn naar de resten van buitenaardse wezens in de woestijn van Nevada. Wanneer hij ontsnapt, gaat hij met de rebelse Mutt op zoek naar een kristallen schedel die paranormale krachten heeft.

GENRE
Avontuur

REGIE

Steven Spielberg

MET
Harrison Ford, Shia LaBeouf, Cate Blanchett, Karen Allen e.a.

VERHAAL
Indiana Jones (Harrison Ford) wordt ontvoerd door KGB-agenten onder leiding van ene Irina Spalko (Cate Blanchett) die op zoek is naar de resten van buitenaardse wezens in de woestijn van Nevada. Nadat hij ontsnapt is, wordt hij benaderd door de jonge rebelse Mutt Williams (Shia LaBeouf) die hem vertelt dat zijn moeder en een oude studievriend van Indy door de KGB zijn ontvoerd in Peru. Oude studievriend Oxley had een kristallen schedel met paranormale krachten gevonden waar Irina haar zinnen op heeft gezet. Indy vertrekt met Mutt naar Zuid-Amerika waar hij ontdekt dat Mutt’s moeder zijn oude liefde Marion Ravenwood (Karen Allen) is.

OORDEEL
Er zit negentien jaar tussen de laatste Indiana Jones en deze. Je zou denken dat dat tijd zat was om een aardig script te bedenken. Maar het plot van The Kingdom of the Crystal Skull is een rommeltje. En Harrison Ford is ook al niet zo grappig meer als vroeger. Blijft over: heel veel nostalgie en genoeg spektakel. Wat dat betreft weet Steven Spielberg nog steeds hoe hij een Indiana Jones-film moet regisseren.

EXTRA'S
The return of a legend, Pre-production, Shia LaBeouf leert zwaardvechten, Productie-dagboek, On set action, Making of en nog veel meer

NU
te huur en te koop

Bekijk hier de trailer:

Deze Youtube video kan niet worden weergegeven. Javascript staat uitgeschakeld, of je hebt nog een oude versie van de Adobe Flash Player. Download de laatste Flash Player.

Reageren