Into the Wild

De 22-jarige Christopher McCandless is net met goede cijfers afgestudeerd aan de universiteit wanneer hij besluit alles wat hij heeft achter te laten. Hij geeft zijn spaargeld aan een goed doel en gaat op weg naar Alaska waar hij in de keiharde wildernis wil overleven.

GENRE
Drama

REGIE
Sean Penn

MET
Emile Hirsch, Marcia Gay Harden, William Hurt, Vince Vaughn e.a.

VERHAAL
De 22-jarige Christopher McCandless (Emile Hirsch) is een dromer. Hij is net met goede cijfers afgestudeerd aan de universiteit wanneer hij besluit alles wat hij heeft achter te laten. Hij geeft zijn spaargeld aan een goed doel en gaat op weg naar Alaska waar hij in de keiharde wildernis wil overleven. Christopher ziet zichzelf als een moderne romantische held, maar dan wel eentje die zijn avontuur niet zo slim aanpakt. Het enige wat hij bij zich heeft zijn een paar boeken over eetbare planten. Op weg naar Alaska ontmoet hij allerlei mensen die hem onder hun hoede nemen. Eenmaal daar moet hij het helemaal alleen zien te rooien.

OORDEEL

De echte Christopher McCandless begon in 1992 aan zijn reis. Jon Krakauer, die eerder al het spannende Into thin air (over bergbeklimmers op de Mount Everest) schreef, reconstrueerde de reis van Christopher tot in detail in zijn boek Into the wild. Sean Penn blijft trouw aan dat boek. Het resultaat is een prachtige, ontroerende roadmovie die weinig vrolijk stemmend is, maar het bijzondere verhaal van Christopher McCandless zal je wel een tijdlang blijven achtervolgen.

EXTRA'S
Persconferentie met Sean Penn, Emile Hirsch, Eric Gautier, Het verhaal, De personages, Een ervaring, en een documentaire van National Geographic over Alaska.

NU te huur en te koop

Reageren