007 gleed uit

James Bond onder het mes vanwege enkelkwetsuur

23 mei 2019 14:07 | film | Door Jacob-Jan van de Groep

© AFP
Daniel Craig moet onder het mes. James Bond liep bij de opnames van de 25e film van de franchise namelijk een enkelkwetsuur op die alleen operatief te verhelpen is.

Op Twitter meldt het officiële account van de film dat het om een kleine ingreep gaat. "Daniel Craig zal een kleine operatie ondergaan aan zijn enkel, die hij blesseerde tijdens opnames in Jamaica."

Releasedatum

Naar verluidt liep Craig de blessure op tijdens een van de laatste scènes die op Jamaica. Daarbij zou 007 zijn uitgegleden tijdens een sprint. Volgens het account komt de productie en de releasedatum van Bond 25 niet in gevaar door de twee weken rust die Craig zijn voorgeschreven. Op 8 april 2020 moet de film in de bioscopen verschijnen.

Kleerscheuren

Het spelen van spion James Bond komt Craig niet altijd zonder kleerscheuren door. Zo verloor hij zijn voortanden bij de opnames voor Casino Royale in 2006, terwijl in 2015 de opnames van Spectre twee weken stopgezet moesten worden doordat de acteur een knieblessure had opgelopen bij een vechtscène.