Netflix bemachtigt filmrechten over Panama Papers

Streamingdienst Netflix heeft plannen voor een film over de Panama papers, het onderzoek over hoe rijken geld wegsluizen via belastingbelastingparadijzen. Netflix heeft de rechten bemachtigd van het boek Panama Papers: Breaking The Story Of How The World's Rich and Powerful Hide Their Money.

Dit boekwerk is geschreven door Frederik Obermaier en Bastian Obermayer, twee Duitse journalisten die aan het roer stonden van de complete internationale onderzoeksoperatie. Het tweetal zal bij de productie van de film betrokken zijn. Deadline meldt dat John Wells en Claire Rudnick Polstein de film zullen produceren.

Wegsluizen van dollars

Begin dit jaar werden de Panama Papers gepubliceerd. Uit deze documenten werd duidelijk dat veel rijken der aarde, waaronder staatshoofden en topsporters, geld wegsluizen via belastingparadijzen. Dat is in principe legaal, maar de anonimiteit van het geheel maakt illegale praktijken mogelijk. Wereldwijd zorgde de publicatie voor ophef. 

Grote namen

In de Panama Papers werden grote namen genoemd uit verschillende werelden. De Premier van Ijsland, Sigmundur David Gunnlaugsson, stapte op door de onthullingen. Ook Vladimir Poetin wordt genoemd, net als topsporters als voetballer Lionel Messi, Formule 1-coureur Nico Rosberg. Clarence Seedorf is een van de Nederlandse namen uit het document. 

Reageren