President Isimo

Roeland Fernhout opperschurk in familiefilm

19 november 2018 10:24 | film | Door Jacob-Jan van de Groep

© ANP
Roeland Fernhout speelt de ultieme slechterik in de nieuwe Nederlandse familiefilm De club van lelijke kinderen. Eerder werd al bekendgemaakt dat Georgina Verbaan en Katja Schuurman een rol in de film hebben bemachtigd.

De 46-jarige Fernhout kruipt in de rol van President Isimo die het land opschoont door alle lelijke kinderen op te sluiten. Hij stuurt ze op een soort 'schoolreisje', maar niet iedereen laat zich vrijwillig afvoeren.

Schuilplaats

Zo ook de elfjarige Paul, die in De club van lelijke kinderen plotseling mee op schoolreisje. Al snel komt hij er achter dat hij in werkelijkheid samen met honderden andere kinderen wordt opgesloten omdat hij als lelijk wordt gezien door zijn grote flaporen. Paul weet te ontsnappen en richt samen met een aantal andere kinderen ‘De club van lelijke kinderen’ op. Vanuit hun schuilplaats gaan ze de strijd aan met het regime van de president.

Volgend jaar in bioscopen

Jelka van Houten en Jeroen van Koningsbrugge spelen bijrollen als de ouders van Paul. De familiefilm is een coproductie van Umami Media en Shooting Star (De dirigent, Pietje Bell). De opnames van De club van lelijke kinderen vinden dit najaar plaats. De film moet in oktober 2019 in de bioscopen te zien zijn.

Meer over