Shoot 'Em Up

Mr. Smith redt met zichtbare tegenzin een baby in nood. Het arme kind blijkt onderdeel van een politiek complot en doelwit van een leger aan slechteriken. Smith maakt ze een kopje kleiner.

GENRE
Actie

REGIE
Michael Davis

MET
Clive Owen, Monica Bellucci, Paul Giamatti, Stephen McHattie.

VERHAAL
Mr. Smith (Clive Owen) zit rustig een worteltje te eten op een bank wanneer hij een zwangere vrouw in nood ziet. Met zichtbare tegenzin werpt hij zich op als redder in nood en weet de baby van de vrouw in veiligheid te brengen. Het arme kind blijkt onderdeel van een politiek complot en doelwit van een heel leger aan slechteriken onder leiding van de ijskoude Mr. Hertz (Paul Giamatti). Smith vraagt een prostituee (Monica Belucci) zich over de baby te ontfermen terwijl hij zijn tegenstanders een kopje kleiner maakt.

OORDEEL
Shoot 'Em Up heeft een lachwekkend plot, een bodycount waar John Rambo nog een puntje aan kan zuigen en talloze oneliners en slechte grappen. Maar alles is gedaan met zo'n dikke knipoog en de acteurs hebben zoveel lol in hun rol dat het kijken ervan een zeer genoeglijke ervaring is. Als je ervan houdt tenminste.

EXTRA'S
Commentaar van de schrijver/regisseur Michael Davis, de 'making of', originele animatics.

NU te huur en te koop

Reageren