Superhero Movie

Sukkeltje Rick Riker (Drake Bell) woont bij zijn oom en tante en is verliefd op zijn klasgenootje Jill Johnson (Sara Paxton). Op een schoolreisje wordt hij gebeten door een gemuteerd insect.

GENRE Komedie.

REGIE Craig Mazin.

MET Drake Bell, Sara Paxton, Christopher McDonald, Leslie Nielsen.

VERHAAL
Sukkeltje Rick Riker (Drake Bell) woont bij zijn oom en tante en is verliefd op klasgenootje Jill Johnson (Sara Paxton). Op een schoolreisje wordt hij gebeten door een gemuteerd insect. Het resultaat is zo slecht nog niet: Rick heeft ineens een huid van staal en kan tegen muren oplopen. Hij trekt een groen pak aan, krijgt de bijnaam The Dragonfly en een nieuwe superheld is geboren. Rick besluit de misdaad te bestrijden en loopt zo tegen zijn aartsvijand aan: Lou Landers (Christopher McDonald), een man die van plan is de hele stad uit te roeien.

OORDEEL
Pies, poep en kots-grappen voeren de boventoon in deze parodie op de superheldenfilms. Superhero Movie heeft het voornamelijk voorzien op Spider-Man, al komen The Fantastic Four, X-Men en Batman ook aan bod. Heel af en toe wordt het grappig. Ook cameo's van Pamela Anderson en oudgediende Leslie Nielsen veranderen daar niets aan.

EXTRA'S
Audiocommentaar van Craig Mazin en producers David Zucker and Robert K. Weiss, verwijderde scènes, Alternatief en de featurettes Meet the cast en The art of spoofing.

Trailer van Superhero Movie:

Reageren