Sweeney Todd

Kapper Benjamin Barker is een liefhebbende echtgenoot en vader die na een valse aanklacht in de gevangenis komt. Eenmaal vrij is hij veranderd in een demonische barbier.

GENRE
Musical

REGIE
Tim Burton

MET
Johnny Depp, Helena Bonham Carter, Alan Rickman, Sacha Baron Cohen

VERHAAL

Kapper Benjamin Barker (Depp) is een liefhebbende echtgenoot en vader, die in een Australische gevangenis terecht komt door een valse aanklacht van rechter Turpin (Rickman). Na vijftien jaar keert hij naar huis terug, waar hij van onderbuurvrouw mevrouw Lovett (Carter) hoort dat zijn vrouw zelfmoord heeft gepleegd en dat de rechter trouwplannen heeft met Benjamin's dochter. Verteerd door wraakgevoelens verandert Benjamin zijn naam in Sweeney Todd en wordt hij weer kapper. Het loopt nu alleen niet zo goed af met z'n klanten, die één voor één verdwijnen in de plotseling overheerlijke vleespasteitjes van mevrouw Lovett.

OORDEEL

Het fameuze duo Burton/Depp slaat zich zonder problemen door deze donkere, zeer bloedige verfilming heen van de Stephen Sondheim-musical. Jawel, Johnny Depp zingt. Het is even wennen, maar hij slaat zich er prima doorheen – in sommige recensies werd hij zelfs vergeleken met een vroege David Bowie. Hoogtepunt van de film is Sacha Baron Cohen (Borat), die een concurrent kapper van Sweeney Todd speelt en op zeer vervelende wijze aan zijn einde komt. Sacha is grappig en dat is net wat deze film kon gebruiken.

EXTRA'S Een documentaire over de samenwerking tussen Depp, Burton en Bonham Carter.

NU
te huur en te koop

Reageren