The Incredible Hulk

Bruce Banner leidt een anoniem leven in Zuid-Amerika waar hij in een frisdrankfabriek werkt. Maar de Amerikanen komen hem op het spoor waarop Bruce wederom op de vlucht slaat met het gehele Amerikaanse leger onder leiding van generaal Thunderbolt in zijn nek.

GENRE
Actie

REGIE
Louis Letterier

MET
Edward Norton, Liv Tyler, Tim Roth, William Hurt e.a.

VERHAAL
Bruce Banner (Edward Norton) leidt een anoniem leven in Zuid-Amerika waar hij in een frisdrankfabriek werkt. Maar de Amerikanen komen hem op het spoor waarop Bruce wederom op de vlucht slaat met het gehele Amerikaanse leger onder leiding van generaal Thunderbolt (William Hurt) in zijn nek.

Terug in Amerika zoekt hij zijn oude liefje Betty (Liv Tyler) op en samen ontwikkelen ze een medicijn om hem te genezen. Maar daar zul je het leger weer hebben dat dit keer kanonnen en de opgepompte elitesoldaat Tim Roth op Bruce en zijn alter ego, de Hulk, afstuurt voor een nieuwe strijd op leven en dood.

OORDEEL
Een paar jaar geleden probeerde regisseur Ang Lee een nieuwe weg in te slaan door een artistiekerige Hulk-film te maken. Dat konden de fans niet waarderen en de film flopte. Bijna was de superheld afgeschreven totdat Edward Norton ten tonele verscheen. En het moet gezegd, Edward doet het goed als nerd/superheld. Het is een waar Hollywoodspektakel geworden dat af en toe iets te ver doorschiet in de actiescènes en gebrek aan inhoud. Maar de Hulk leeft in ieder geval nog, en dat is goed nieuws.

EXTRA'S
Commentaar van de regisseur en acteurs, een aantal documentaires, verwijderde scènes en een alternatief begin.

NU te huur en te koop

Bekijk hier de trailer:

Reageren