Tjitske Reidinga doet graag mee aan 'Gooische Vrouwen in Afrika'

30 mei 2016 14:38 | film | Door Televizier

© Roy Beusker Fotografie

Actrice Tjitske Reidinga ziet een derde Gooische Vrouwen-film wel zitten. Ze zou zo weer in de huid van haar personage Claire kruipen.

Na twee enorme bioscoophits sluit Tjitske absoluut niet uit dat er een derde film komt rond de avonturen van Cheryl, Anouk, Claire en Roelien. "Dat weet je nooit", laat ze weten op radiozender 100%NL. "Er ligt nu nog niet echt een plan, maar ik zie ons wel over een paar jaar weer in de bioscoop met Gooische Vrouwen in Afrika."

Slappe bende

Ook collega's Linda de Mol, Susan Visser en Lies Visschedijk staan niet onwelwillend tegenover een terugkeer van Gooische Vrouwen. "Eigenlijk hadden we jaren geleden al gezegd: het is goed zo", lacht Tjitske. "Maar dan komt er toch weer iets heel leuks en dan denken we: ach, prima. Het is één slappe bende op dat gebied."

5 seizoenen en 2 films

Tjitske en haar collega's namen al meerdere malen afscheid van hun personages uit het Gooi. Na vijf succesvolle seizoenen stopte Gooische Vrouwen in 2009 als serie. Twee jaar later verscheen een gelijknamige film, om de avonturen van Cheryl, Anouk, Claire en Roelien écht af te ronden. Maar in 2014 keerden de dames toch weer terug op het witte doek in Gooische Vrouwen 2.

Kaskraker

Gooische Vrouwen 2 groeide uit tot de grootste Nederlandse kaskraker ooit. Binnen negen weken bracht de film al 15,1 miljoen euro op. Daarmee verbraken Linda de Mol en co het record van – je raadt het al – de eerste Gooische Vrouwen-film. Financieel gezien genoeg reden dus om nog een vervolg te maken.

Succes triggert

"We moeten wel met een heel briljant idee op de proppen komen willen we allemaal overtuigd zijn van de waarde van een deel drie", zei regisseur Will Koopman vorig jaar in De Telegraaf. Ook scenarioschrijver Frank Houtappels liet toen weten dat de kans op Gooische Vrouwen 3 klein was. "Maar we zeiden na deel één ook dat er geen vervolg kwam. En succes triggert toch altijd iets. De deur staat niet open, maar er zit geen slot op."

 

Meer over