Voor Halloween

De vijf engste horrorfilms op Netflix

29 oktober 2018 15:09 | film | Door Televizier

Op woensdag 31 oktober is het weer de engste dag van het jaar. Als jij je niet in een gruwelijke outfit hult voor een of ander feestje, kruip je lekker op de bank onder een kleedje. Licht uit, televisie aan. Wij geven vijf Netflix-filmtips voor Halloween.

Scream

Een telefoon die rinkelt. Een knap meisje dat opneemt en nietsvermoedend een gesprek over enge films begint... Tot ze dood vijf minuten later dood is. Heb jij het masker nog? Scream blijft een iconische teen slasher-film die je niet mag missen met Halloween. Aanrader: mobieltjes uit. 


Insidious

Een film over een gezin dat een nieuw huis betrekt: dan weet je al hoe laat het is. In Insidious komt zoontje Dalton na een ongelukkige val van een ladder in coma te liggen en dan begint de ellende. Wie zijn die stemmen op de babyfoon? En maakt Dalton stiekem nachtelijke wandelingen? De eerste film van Insidious was aardig populair: inmiddels zijn er vier delen en lijkt er een vijfde in de maak. Ideaal voor een filmmarathon, dus.

 

Gerald's Game

Als iemand weet hoe je een eng verhaal moet vertellen, is dat Stephen King. De meester van de horror ging ook weer lekker los met dit verhaal dat o zo onschuldig begint met een getrouwd stel dat met een weekendje weg hun huwelijk weer wat nieuw leven wil inblazen. Alles leuk en aardig, tot manlief zijn vrouw vastboeit aan het bed - en een hartinfarct krijgt. En dat is pas het begin van het verhaal. 

 

The Cabin in the Woods

We gaan nog even verder op de standaard horrorscenario's: dit keer vijf vrienden die een weekendje doorbrengen in een blokhut in de bossen. In de kelder (ja, daar gaan ze natuurlijk heen) vinden ze een dagboek met daarin een verslag van allerlei gruwelijke gebeurtenissen die daar hebben plaatsgevonden. De rest raadt zich wel raden, zou je denken... Maar toch blijft deze film verrassen. 

 

You're Next

Het leek het perfecte familieweekend. Dan lijkt er iets of iemand voor het raam in de duisternis te staan en krijgt het eerste gezinslid een pijl in zijn hoofd. Wat volgt is de klassieke afvalrace waarin de een na de ander het loodje legt... Maar wie is de moordenaar? Een dikke knipoog naar klassieke horrorfilms, maar toch net weer iets anders dan normaal. Succes. 

Meer over