Netflix aan en voeten omhoog

Vijf filmtips voor de herfst

3 oktober 2018 16:38 | amusement | Door Televizier

© NL Film (Tonio)
De blaadjes verkleuren, de wind waait steeds harder en de temperaturen blijven maar zakken... Het is officieel herfst. Niets heerlijker dan lekker op de bank zitten met een goede film, toch? Wij geven vijf tips!

1. Good Will Hunting

Dit is misschien wel dé herfsttip bij uitstek. En dat ligt voornamelijk aan het kleurrijke landschap van de campus waarover de briljante conciërge Will Hunting (Matt Damon) struint. Een ware klassieker dus. Warme chocolademelk erbij en klaar. 

2. Tonio

De verfilming van A.F.Th. van der Heijdens gelijknamige boek schopte het tot de Nederlandse Oscarinzending van 2017. Het verdrietige verhaal over het overlijden van de zoon van de schrijver staat sinds eind september op Netflix. Houd de zakdoekjes bij de hand.


3. Julie & Julia

Krijg jij ook zo'n zin om in de keuken te staan als het buiten stormt? Wellicht haal je je inspiratie uit deze gezellige biografische dramafilm. Julia is een beroemde kok en Julie besluit alle recepten uit haar boek in een jaar tijd te maken. Sla de pompoenen vast maar in. 


4. The Lovely Bones

Regisseur Peter Jackson ken je wellicht van Lord of the Rings of King Kong, maar in The Lovely Bones vertelt hij een akelig realistisch verhaal. De veertienjarige Susie wordt vermoord en is de verteller voor het drama dat zich daarna ontvouwt. Haar familie worstelt met het verlies terwijl de moordenaar steeds dichterbij komt... Aanrader voor een donkere avond.


5. Amour

De herfst is een bijzonder seizoen. De tijd lijkt te versnellen en in de lucht hang iets nostalgisch, misschien wel vergezeld van een vleugje romantiek. In Amour worstelt een ouder echtpaar met het vervliegen van de tijd. Stukje bij beetje wordt hun leefwereld in hun Parijse appartementje door lichamelijke beperkingen steeds kleiner. Maar de liefde blijft. Een film die nog lang blijft hangen.Geniet van de herfst!

Meer over