Vox Populi

De linkse partij RoodGroen staat er niet zo riant voor in de peilingen. Fractievoorzitter Jos Fransen (Tom Jansen) ziet vooral kiezers weglopen naar de zeer rechtse concurrent Hup Holland Hup!

GENRE
Drama

REGIE
Eddy Terstall

MET
Tom Jansen
Ton Kas
Johnny de Mol
Tara Elders e.a.

VERHAAL
De linkse partij RoodGroen staat er niet zo riant voor in de peilingen. Fractievoorzitter Jos Fransen (Tom Jansen) ziet vooral kiezers weglopen naar de zeer rechtse concurrent Hup Holland Hup! Zijn dochter Zoë (Tara Elders) krijgt ondertussen verkering met Sjef (Johnny de Mol), een jongen uit een Amsterdamse volkswijk.

Jos maakt kennis met zijn uitgesproken schoonfamilie waarbij vooral Sjefs vader, autohandelaar Nico (Ton Kas) een onuitwisbare indruk maakt. Nico zegt waar het op staat, vindt alle politici zakkenvullers en Jos neemt zijn denkbeelden over. Zo wordt hij in rap tempo een populist die veel stemmen trekt.

OORDEEL
Eddy Terstall loopt al een tijdje mee als prominent PvdA-lid, dus hij weet waar hij over praat. Vox Populi is dan ook een herkenbare film waarin de fikse kloof tussen politiek Den Haag en de man op de straat een grote rol speelt.

De politici worden vooral neergezet als opportunisten die alles doen voor de stemmen. Maar boven alles is Vox Populi is een leuke, onderhoudende en grappige film geworden waarin goed wordt geacteerd.

De trailer van Vox Populi:

Reageren