Tooske Ragas: 'Nieuw lid K3 moet genoeg pit en karakter hebben’

24 september 2021 06:00 | home | Door Redactie Televizier

© Talpa
Presentator Tooske Ragas zoekt in K2 zoekt K3 een vervanger voor Klaasje. Een feest der herkenning voor Tooske: “Mijn meiden waren vroeger superfans. Ze zongen alle liedjes mee en kenden alle dansjes.”

1. Er meldden zich maar liefst 22.690 mensen aan voor een plekje in K3.

“Ja, veel hè. Maar ik begrijp het wel. K2 zoekt K3 is anders dan andere talentenjachten. Je doet niet mee in de hoop er misschien een muziekcarrière mee op te bouwen. Nee, dit is een sollicitatieprocedure. Er ligt een baan op je te wachten, en niet zomaar een baan, maar een plekje bij een bizar succesvolle groep. Als je wint hoef je er alleen maar in te stappen.” 

2. De winnaar hoeft deze keer niet per se een vrouw te zijn.

“Dat vind ik dus hartstikke leuk. Ik zag tijdens de opnames van de audities al heel wat leuke jongens voorbijkomen. En ik zie het straks zomaar gebeuren: een vent tussen die twee meiden, of een kandidaat die zich iets tussen een meisje en een jongen in voelt. Het is echt een inclusief verhaal en dat past bij K3. Het is zo’n vriendelijk en verdraagzaam concept, dat hoor je in de liedjes terug." 

3. Waren jouw dochters vroeger fan van K3?

“Mijn meiden waren superfans. Ze zongen alle liedjes mee en kenden alle dansjes. Omdat K3 zulke leuke melodieën heeft vond ik dat helemaal niet vervelend en mijn man ook niet. De jongste is nu elf, de andere twee zijn dertien en veertien, dus ze zijn de K3-leeftijd al een tijd voorbij. Ik had daardoor helemaal niet door hoe ongelooflijk succesvol de groep nog steeds is.” 

4. Wat is de magie van K3?

“Er zit een knipoog in waardoor het ook voor volwassenen leuk is. Luister bijvoorbeeld naar de tekst Doe het héél zachtjes. Geen kreetjes en geen lachjes. Een kind van vier heeft niet in de gaten wat ze zingen, maar als ouders hoor je dat natuurlijk wel. Het is niet alleen maar lief en schattig, er zit ook een vleugje ondeugendheid in. Dat moet ook, anders wordt het saai.”

5. Wat moet de nieuwe K3 hebben?

“Een vrolijke en toegankelijke uitstraling, maar ook genoeg pit en karakter. Zeker niet te zoetsappig. De twee andere K3-leden Hanne en Marthe willen straks wel op pad met een gezellig iemand. Je hoeft dus niet de allerbeste zanger te zijn, de andere aspecten zijn minstens zo belangrijk: klopt het plaatje? Passen de stemmen bij elkaar?” 

6. Gordon zit in de vakjury, zorgt hij voor vuurwerk?

“Hij zit vaak op het randje en gaat er soms net overheen. Zoals we hem kennen. Maar wat hij zegt snijdt wel hout. Hij weet waar hij het over heeft. Hij is heel lief voor de kandidaten, dus als hij zijn commentaar besluit met iets vileins, dan vergeven ze hem dat meteen. Het is hilarisch.”

K2 zoekt K3 | vanaf 24 september 2021 | SBS 6 | 20:30 uur

Meer over