Republikeinen weg

Amerikaanse verkiezingsuitslag misschien goed nieuws voor Making a Murderer-duo

9 november 2018 11:07 | informatief | Door Irma Tomas

© Netflix
De tussentijdse verkiezingen in de Verenigde Staten zijn wellicht goed nieuws voor moordverdachten Steven Avery en Brendan Dassey.

De twee mannen die er alles aan gelegen was het duo achter tralies te houden, zijn weggestemd door de Amerikaanse kiezers. In Making a murderer 2 was te zien dat de republikeinse gouverneur Scott Walker en officier van justitie Brad Schimel de afgelopen jaren telkens in beroep gingen wanneer Dassey vrijgelaten dreigde te worden omdat zijn bekentenis afgedwongen was. Zij worden nu vervangen door Democraten Tony Evers en Josh Kaul.

Nieuw proces

Making a murderer 2 ging in oktober in première op Netflix en het zou dus best kunnen dat de kijkers van de Netflix-docu Walker en Schimel hebben afgestraft voor hun halsstarrigheid. Of het nieuw gekozen duo Avery en Dassey wel hun vrijheid gunt, is nog even afwachten. Voor Brendan Dassey zijn alle beroepsmogelijkheden uitgeput. Steven Avery maakt nog wel kans op een nieuw proces. Zijn advocaat, Kathleen Zellner dient in december een nieuw verzoek in.

 

Meer over