Mooier Wordt het Niet

Anna Nooshin maakt serie over schoonheid

12 november 2019 11:05 | informatief | Door Irma Tomas

© BNN/VARA
Anna Nooshin heeft voor BNN/VARA een vierdelige serie over schoonheid gemaakt. In Mooier wordt het niet praat de influencer met andere knappe vrouwen over de grote rol van schoonheid in onze maatschappij. 

In vier afleveringen probeert ze een beeld te krijgen van de positieve en negatieve gevolgen van het nastreven van schoonheid. Ze spreekt onder andere met voormalig hockeyer Ellen Hoog, 'Miss Nederland' Jessie Jazz en presentatrice en musicalster Chantal Janzen. Daarnaast voert Anna in elke aflevering een experiment uit samen met wetenschappers en experts. Zo gaat Anna een MRI scan in om te kijken hoe haar hersenen denken over haar zelfbeeld en uiterlijk. '

Perfectie

Anna Nooshin: "Voordat ik deze serie maakte stond ik niet vaak stil bij de rol die schoonheid zou kunnen hebben gespeeld in mijn carrière. Omdat ik dagelijks word geconfronteerd met zoveel beelden die draaien om 'perfectie' ga je daar snel zelf ook in mee. De afgelopen maanden heb ik ontzettend veel verschillende mensen gesproken die ook allemaal met deze beelden worden geconfronteerd. Ik heb door het maken van deze serie geleerd dat lang niet iedereen zich vertegenwoordigd voelt in de mediawereld waar ik zelf dagelijks in zit."

BNNVARA laat nog weten dat ze heel blij zijn met Anna als presentatrice omdat ze zelf knap is en daarom goed over het onderwerp kan meepraten. 

Mooier wordt het niet is vanaf 26 november iedere dinsdag om 22.00 uur te zien op NPO 3

Meer over