Ziek

Annechien en Winfried vervangen Rob Trip

12 Maart 2019 11:31 | informatief | Door Irma Tomas

© NOS
De zieke Rob Trip wordt tijdens de Provinciale Staten-verkiezingsuitzendingen van de NOS vervangen door Annechien Steenhuizen en Winfried Bayens.

Maandag werd bekend dat Rob Trip prostaatkanker heeft. Annechien en Winfried nemen het slotdebat op dinsdag 19 maart en de uitslagenavond op woensdag 20 maart voor hun rekening.

Het Debat

Aan de vooravond van de Provinciale Statenverkiezingen zendt de NOS het slotdebat uit, rechtstreeks op NPO 1. In het Huis der Provincie in Arnhem doen alle dertien landelijke partijleiders mee aan één-op-één-debatten. Loting bepaalt wie tegen wie uitkomt; de stellingen waarover wordt gedebatteerd zijn ingebracht door de partijen zelf. De leiding van het debat is in handen van Annechien Steenhuizen.

Dinsdag 19 maart, 20.33-22.00 uur, NPO 1

Uitslagenavond

Woensdag 20 maart zendt de NOS rechtstreeks vanuit het Huis der Provincie in Arnhem de uitslagenavond uit. Winfried Baijens presenteert; Dionne Stax brengt de uitslagen. In de uitzending wordt geschakeld naar bijeenkomsten van de politieke partijen en naar andere provinciehuizen en ook komen kiezers aan het woord.

Exitpolls

Tussen 21.00 uur en 22.00 uur komen de uitslagen binnen van vier exitpolls: één landelijke en drie provinciale. Op basis daarvan is in grote lijnen bekend hoe Nederland heeft gestemd. De definitieve uitslag wordt later bekend.

Ron Fresen

De ontwikkelingen worden geduid door Ron Fresen, Marleen de Rooy en Arjan Noorlander van de NOS-redactie in Den Haag. Verder is politiek geograaf Josse de Voogd te gast om inzicht te geven in het stemgedrag van Nederland en de regionale verschillen daarin. 

Woensdag 20 maart, 20.33 - ± 01.00 uur, NPO 1

Meer over