Beau van Erven Dorens logeert in gesloten instellingen

Meestal gaat Beau voor wat avontuur naar verre buitenlanden, maar in zijn nieuwe programma Beau five days inside houdt hij het dichter bij huis. Hij logeert in instellingen die normaliter niet voor het publiek open zijn. Een TBS-kliniek bijvoorbeeld. 

Door vijf dagen mee te doen aan het leven in de instelling probeert Beau te ontdekken hoe het is om er te wonen en te werken. Hij slaapt in een kamertje op een afdeling of als het nodig is in een slaapzak in de hoek van de woonkamer. Vaak achter slot en grendel, voor zijn eigen veiligheid. Overdag wordt hij gevolgd door een cameraploeg, ’s avonds en ’s nachts filmt hij zelf, wat zeer indringende scènes oplevert.

Een hospice

In zes afleveringen bezoekt Beau ‘Hospice de Populier’ (een sterfhuis), TBS-kliniek ‘De Rooyse Wissel’, ‘Woodstock’ (een bejaardentehuis voor verslaafden), ‘Sherpa’ (een instelling voor meervoudig verstandelijk en lichamelijk gehandicapten), jeugdinrichting ‘Harreveld’ en het brandwondencentrum van het Maasstad Ziekenhuis.

Keihard gehuild en gelachen

Beau: „Door 24 uur per dag in de instelling te blijven heb ik het idee dat ik heel dicht bij de mensen ben gekomen. Vaak zo dichtbij dat ik soms niet wist wat ik met mezelf en mijn emoties aan moest. Ik heb mensen in de laatste dagen van hun leven gevolgd, ik heb opgesloten boefjes van twaalf uitgehoord, mensen cocaïne zien basen en met moordenaars gepraat. Ik heb keihard gehuild en gelachen en meer meegemaakt dan me soms lief was. In the end voel ik me bevoorrecht dat ik achter al die gesloten deuren heb mogen kijken en een beeld heb mogen schetsen van een wereld die voor de meesten van ons in nevelen is gehuld.”

Vanaf dinsdag 27 februari om 21.30 uur bij RTL4

Meer over:

Reageren