Brendan Dassey nog steeds niet vrij

23 juni 2017 10:15 | informatief | Door Televizier

© Netflix

Opnieuw heeft een rechtbank in Amerika geoordeeld dat Brendan Dassey niet in de gevangenis zou moeten zitten. Maar dat betekent niet dat hij vrijkomt.

Volgens het federaal hof in Wisconsin is de bekentenis die Brendan Dassey deed op zijn zestiende afgedwongen en niet geldig. Het hof wil een nieuw proces voor het neefje van Steven Avery uit de Netflix documentaire Making a murderer. Maar de staat heeft 90 dagen om in beroep te gaan en dus blijft Brendan gewoon zitten waar hij zit.

Lees ook: Making a murderer 2 komt eraan

Manipuleren

De jongen kreeg een levenslange straf omdat hij in 2007 Steven Avery zou hebben geholpen bij de moord op Teresa Halbach. De bekentenis van Brendan deed ook Avery achter de tralies belanden. In de documentaire was te zien hoe rechercheurs de jonge, naïeve Brendan manipuleerden en vertelden wat hij moest zeggen. Dat hij meteen daarna zijn bekentenis introk, mocht niet meer baten.

Steven Avery

Na het spraakmakende Making a murder werd opnieuw gekeken naar de veroordeling van Brendan. Al meerdere keren besloot het hof dat de inmiddels 26-jarige niet in de gevangenis thuishoort, maar voorlopig zit hij er nog wel.

De advocaten van Steven Avery proberen intussen ook bewijs te verzamelen voor een nieuw proces.

Meer over