Lasterzaak

Bridget Maasland verliest kort geding van weekblad Privé

20 december 2019 15:55 | informatief | Door Jacob-Jan van de Groep

© ANP Kippa
Bridget Maasland heeft het kort geding dat ze tegen weekblad Privé heeft aangespannen verloren. De presentatrice had een schadevergoeding van 7500 euro en een rectificatie geëist van een artikel waarin Privé beweert dat ze in 2014 'een huwelijksnacht beleefde' met André Hazes.

Privé schreef op dat Bridget en haar inmiddels liefje André Hazes vijf jaar geleden op de bruiloft van Patty Brard het bed met elkaar hadden gedeeld. Volgens de presentatrice was dat uit de lucht gegrepen en had ze alleen gezoend met de zanger. Privé-hoofdredacteur Evert Santegoeds baseerde zich op meerdere bronnen en besloot het verhaal te plaatsen.

Inbreuk op de privacy

De rechtbank in Amsterdam stelde vrijdag dat het artikel een inbreuk is op de privacy van het tweetal, maar vindt het aannemelijk dat, gelet op vijf schriftelijke verklaringen, er meer aan de hand was dan alleen een zoen. Eerder 'won' André Hazes wel in de rechtbank van Privé, nadat het weekblad een foto van zijn 3-jarige zoontje op de voorpagina had geplaatst. Beide partijen schikten in die zaak.

Meer over