Oh nee!

BZV-boer Geert Jan raakt zijn boerderij kwijt

7 juni 2021 14:34 | informatief | Door Irma Tomas

© Linelle Deunk
Geert Jan van Meerveld, die vorig jaar nog te zien was in Boer zoekt vrouw raakt zijn paardenfokkerij kwijt aan de gemeente Amsterdam.

In Boer zoekt vrouw was Geert Jan altijd de vrolijkheid zelve, maar dat lachen is hem inmiddels vergaan. In Story valt te lezen dat de gemeente Amsterdam zijn grond wil hebben. Geert Jan is al 15 jaar aan het procederen tegen de gemeente en won tot nu toe alle rechtszaken, maar het is moeilijk winnen van zo'n grote macht, dus nu krijgt Amsterdam toch gelijk. 

30 juni

Geert Jan: "Ik moet op 30 juni van mijn land af zijn en stoppen met mijn bedrijf. Al mijn paarden moeten dan weg zijn. Ik heb momenteel zestig paarden buiten lopen. Maar normaal gesproken zijn dat er in de zomer ruim tweehonderd."

Isolatieplaten

De gemeente wil het land onder water laten lopen en er rietsigaren gaan planten om later isolatieplaten van te maken. Geert Jan vertelt dat het een raar verhaal is omdat de fabriek die die platen moet maken nog helemaal niet bestaat. Hij mag wel in het huis blijven wonen omdat dat zijn eigendom is, maar de vraag is waar hij zijn inkomsten nu vandaan moet halen. 

Meer over