Kijkcijfers maandag 16 maart 2020

De TV van gisteren: 7 miljoen Nederlanders zien toespraak Rutte

17 Maart 2020 08:52 | informatief | Door Irma Tomas

© ANP
Een ongelooflijke 7 miljoen mensen zagen maandagavond de live-toespraak van Mark Rutte over het coronavirus. De meesten keken via NPO 1.
5,4 miljoen mensen keken via de eerste Nederlandse zender, 1,2 miljoen zagen de speech op RTL 4 terwijl SBS 6 446.000 Nederlanders trok. We kunnen dus stellen dat het grootste deel van de huishoudens om 7 uur voor de televisie zat. Mark Rutte kreeg voornamelijk lof na zijn optreden. 

DWDD

Na de speech van Mark Rutte mocht Matthijs van Nieuwkerk verder met De wereld draait door en hij scoorde een recordaantal kijkers. 3,9 miljoen mensen keken naar het programma en dat gebeurde in het vijftienjarig bestaan niet eerder. Inmiddels pleiten steeds meer kijkers voor een verlenging van DWDD dat op 27 maart haar laatste uitzending heeft.  

Veronica Inside

Radar trok 2,1 miljoen kijkers, EenVandaag had er 1,9 miljoen, net zoals het Journaal van 6 uur. Kopen zonder kijken trok 1,3 miljoen kijkers en daarin werd (na de blamage van vorige week), deze week wel een huis aangeschaft. Er was geen voetbal maar wel Veronica Inside en de heren trokken een hele keurige 727.000 kijkers. 

Meer over