Kijkcijfers zondag 15 maart 2020

De TV van gisteren: Iedereen keek zondagavond televisie

16 Maart 2020 08:43 | kijkcijfers | Door Irma Tomas

© ANP
Nederland zit dezer dagen voornamelijk thuis vanwege het coronavirus en kijkt televisie. De kijkcijfers waren zondag hartstikke hoog. Vooral de actualiteitenprogramma's trokken heel veel kijkers. 

Naar de Journaals van 6 uur en 8 uur keken 3,5 miljoen mensen, EenVandaag had 2,6 miljoen kijkers. Het enige programma dat beter scoorde was Boer zoekt vrouw met 3,6 miljoen. Voor het liefdesprogramma van Yvon Jaspers is dat trouwens nog lang geen record. In deze aflevering kregen de boeren hun logées op visite. 

Zondag met Lubach

Voor Arjen Lubach betekende deze coronazondag een nieuw kijkcijferrecord. Nadat het satirische nieuwsprogramma twee weken geleden al 1,7 miljoen kijkers trok, stoomde Zondag met Lubach nu door naar 1,9 miljoen. Lubach moest het dit keer -net als alle studioprogramma's- doen zonder publiek.  

Extra Op1

Weet ik veel met Beau van Erven Dorens kwam voor het eerst boven de 1 miljoen kijkers uit: 1,1 miljoen en ook RTL Boulevard trok een mooie 1,1 miljoen. Een ingelaste aflevering van Op1 met Charles Groenhuijsen en Sander Schimmelpenninck kwam tot 1,3 miljoen kijkers. En dat is veel meer dan de reguliere afleveringen van de talkshow.  

Meer over