De kijkcijfers van zaterdag 14 maart 2020

De TV van gisteren: Kijkcijferrecord voor Wie is de Mol?

15 maart 2020 08:52 | kijkcijfers | Door Jacob-Jan van de Groep

© AVROTROS
De finale van het twintigste seizoen van Wie is de Mol? heeft het programma een nieuw kijkcijferrecord opgeleverd. Doordat er 3,54 miljoen mensen afstemden op NPO1, was het de best bekeken uitzending ooit.

Het oude record van Wie is de Mol? werd neergezet met de finale van vorig jaar. Daar keken destijds 3,5 miljoen mensen naar. In de finale, die zonder publiek plaatsvond in het Vondelpark in Amsterdam, werden de winnaar, verliezend finalisten en de Mol bekendgemaakt. Rob Dekay, Buddy Vedder, Miljuschka Witzenhausen en Nathan Rutjes waren de laatste vier overgebleven kandidaten. Dekay werd ontmaskerd als de Mol, terwijl Vedder het programma won, waardoor Witzenhausen en Rutjes met lege handen achter bleven.

Top drie

De top drie van best bekeken programma's van zaterdagavond bestaat naast Wie is de Mol? uit het NOS jurnaal van 20.00 uur (3,3 miljoen kijkers) en Dit was het nieuws (1,8 miljoen kijkers), dat dus goed profiteerde van de kijkers van Wie is de Mol?.

Tevreden RTL

Robert ten Brink hield ook weer aardig huis op de zaterdag. All You Need Is Love (995.000 kijkers) en BankGiro Miljonairs (1 miljoen kijkers) zorgden ervoor dat de RTL-top lekker kon gaan slapen zaterdagavond, ook omdat Kees&Co een duit in het zakje deed met 955.000 kijkers. In All You Need Is Love kon vooral de dappere Talitha op veel steun rekenen op social media.

Meer over