Grote verrassing

Winnaar, verliezers en Mol van twintigste seizoen Wie is de Mol? bekend

14 Maart 2020 21:23 | amusement | Door Jef Willemsen

© Screenshot NPO 1
Na tien weken giswerk is het hoge woord eruit. In de ontknoping van Wie is de Mol? werd duidelijk wie van de vier finalisten zich de winnaar mocht noemen, wie de twee verliezers waren en uiteraard: wie toch dit jaar de Mol is.

De live ontknoping van Wie is de Mol? verliep vanwege de maatregelen rond het coronavirus zonder massaal publiek, maar wel in VondelCS waar Rik van de Westelaken alle afvallers van dit seizoen ontving. Grote afwezige was Johan Goossens die met griep op bed lag.

Giswerk

Na een obligaat rondje terugblikken met de vroegtijd gesneuvelden vond Rik het tijd de vier finalisten er bij te halen om een einde te maken aan het giswerk. Buddy Vedder, Nathan Rutjes, Miljuschka Witzenhausen en Rob DeKay verschenen in gala aan tafel waarna Rik toepraatte naar de grote onthulling die ditmaal als filmpje gestart werd.

Twee verliezers

In de Nieuwe Kerk in Amsterdam kreeg het viertal eindelijk de uitslag van de finaletest die ze maanden geleden in China gemaakt hadden. Omdat ze met z'n viertjes zijn, kent deze finale twee afvallers. Dit betekende dat de genadeloze rode en groene schermen nog eens om de hoek kwamen kijken. Rob kreeg als eerste z'n scherm onder ogen en mocht door. Miljuschka zag haar hoop op de finale in een bloedroze waas ten onder gaan. Haar bondgenoot Buddy kreeg wél groen licht en daardoor stond vast dat het de westrijd ook voor Nathan gestreden was.

Buddy of Rob

Daarop was duidelijk dat het tussen Buddy of Rob ging. In zijn omschrijving van de Mol hield Rik het zo in 't midden dat ze het allebei konden zijn, tot het laatste filmpje instartte waaruit bleek dat DeKay toch echt de Mol is van 2020. In een eerste reacite noemde Rob het een onwerkelijk gevoel en een droom die niet uit te leggen viel. Als fan van het programma ging het dubbelspel 'm gemakkelijk af. Hij was er dan ook trots op dat hij tot aflevering 9 niet was ontdekt door de kandidaten.

Meer over