Loretta, Natasja, Martine, Angela en de rest

Deze 50-plus vrouwen doen het nog prima op televisie

30 oktober 2019 16:03 | informatief | Door Irma Tomas

© ANP
Vandaag werd bekend dat Selma van Dijk is ontslagen bij Hart van Nederland omdat ze te oud zou zijn voor televisie. Eerder deze maand ontsloeg John de Mol ook al Gallyon van Vessem. Pure leeftijdsdiscriminatie natuurlijk en bovendien heel onnodig. Iets oudere vrouwen doen het namelijk nog hartstikke goed op televisie.

Gelukkig zijn er nog heel veel over. Daarvan werken er ook nog enkele voor John de Mol. Bijvoorbeeld zus Linda van 55 lentes jong. De meeste andere presentatrices van boven de vijftig werken bij de Publieke Omroep en bij RTL alwaar baas Peter van der Vorst gelukkig geen blijk geeft van een afkeer van presentatoren op leeftijd. 

Lijstje

We maakten een lijstje voor John de Mol om te laten zien dat menig vrouw van boven de vijftig prima in staat is een gesprek te voeren, een autocue voor te lezen en er daarbij ook nog goed uit te zien. 

Loretta Schrijver (63) is de hit van The masked singer. Zonder de Koffietijd-presentatrice zou deze show niet half zo leuk zijn. 

We kunnen ons geen Radar zonder Antoinette Hertsenberg (54) voorstellen. Dat geldt ook voor de Publieke Omroep want Antoinette is de bestbetaalde presentatrice bij de PO. 

Martine van Os (62) bezorgt Omroep MAX de hoogste kijkcijfers van het jaar met We zijn er bijna. En dan maakte ze ook nog het prima bekeken middagmagazine Tijd voor MAX. 

Patty Brard (64) heeft de laatste jaren meer werk dan ooit. Zoveel zelfs dat ze haar theatershow af moest zeggen. Te druk. La Brard gaat in ieder geval een talkshow maken met Gordon. Patty werd tot haar eigen verbazing op haar 64ste ingelijfd door John de Mol. Hij maakt blijkbaar een uitzondering voor grote 'personality's'.

2 voor 12 zonder Astrid Joosten (61) is onbestaanbaar. Naast deze klassieker maakte de brunette ook van de nieuwe, door haarzelf bedachte S.P.E.L.show een hit. 

Voor Ellie Lust (53) begon het televisieleven pas na haar vijftigste. Momenteel is ze de ster van Ellie in de handel

Natasja Froger (54) krijgt programma na programma aangeboden door RTL. Haar nieuwste is Voor hetzelfde geld en daarna staat ook nog Lieve Frogers op het programma. 

Caroline Tensen (54) maakte op haar 53ste een transfer van de Publieke Omroep naar RTL waar ze de oude hits Het spijt me (dat ging helaas niet zo goed) en het altijd populaire Een tegen 100 presenteert. 

Angela Groothuizen (60) lijkt wel steeds populairder te worden. Ook deze vrouw komt om in het werk bij RTL. Haar nieuwste project is Five days inside, dat ze overneemt van Beau van Erven Dorens. Daarnaast zingt ze ook nog. 

Wie anders dan Anita Witzier (54) moet De reünie presenteren? Niemand natuurlijk. We willen Anita. 

Irene Moors (52) leek, na een uiterst succesvolle carrière, heel even uitgerangeerd op televisie. Gelukkig neemt Jan Slagter behalve oudere mannen, ook gewoon oudere vrouwen aan. En dus presenteert Irene vanaf volgend seizoen Doorbakken, het napraatprogramma van Heel Holland bakt

Menig oudere zou in paniek raken wanneer Olga Commandeur (61) geen oefeningen zou voordoen op televisie. Wat ons betreft staat Olga op haar 90ste nog steeds Nederland in beweging te houden. 

Ria Bremer is 80 maar stond afgelopen week rustig in haar leren broek een orkest te dirigeren in Maestro. En vorig jaar maakte ze nog de serie Hoe bevalt Nederland? 

Meer over