Na Gallyon van Vessem

Selma van Dijk ook exit bij Hart van Nederland

30 oktober 2019 15:31 | informatief | Door Irma Tomas

© ANP
Ook voor Selma van Dijk is het over en uit bij Hart van Nederland. Selma is vijftig jaar en dan is volgens John de Mol de houdbaarheidsdatum van een vrouw verstreken. Eerder deze maand moest Gallyon van Vessem ook al het veld ruimen bij SBS om dezelfde reden.

De geruchten dat Selma van Dijk moest wieberen vanwege haar leeftijd gingen al een tijdje, maar toen enkel het ontslag van Gallyon wereldkundig werd gemaakt, leek de presentatrice even de dans te ontspringen. Helaas mocht het niet zo zijn. Extra pijnlijk is dat we Selma ook niet meer terug gaan zien bij Hart van Nederland, haar laatste uitzending was (zonder dat zij het zelf wist) op 14 oktober. Er komt dus ook geen afscheid voor de blondine die ruim 16 jaar van haar leven aan Hart van Nederland gaf. 

Nieuwe koers

Dit zegt Selma in een reactie: „Hart van Nederland gaat een nieuwe koers varen en voor mij is daarin helaas geen rol als presentator weggelegd. Ik heb de afgelopen 16,5 jaar met veel liefde, toewijding en plezier Hart van Nederland gepresenteerd, daar ben ik trots op en daar zal ik altijd met warme gevoelens op terug kijken. Graag wil ik via deze weg de kijkers bedanken voor het jarenlange in mij gestelde vertrouwen. Dat blijkt ook uit de vele hartverwarmende reacties die ik krijg.” Selma gaat -net als ex-collega Gallyon- geen andere programma's presenteren voor SBS.

Meer over