op TV

Docu over misbruik in de turnwereld

14 oktober 2021 15:24 | informatief | Door Merlin Everts

© Sophie Kalker/Hazazah Pictures

BNNVARA zendt binnenkort de documentaire Mist uit over de misstanden in de turnwereld. De beerput in de turnwereld werd de afgelopen jaren wereldwijd flink geopend, waarna ook Nederlandse turnsters van zich lieten horen.

Regisseur Sophie Kalker maakte over een deel van de Nederlandse slachtoffers een documentaire, waarbij de focus ligt op turnster Stéphanie Tijmes. Ook zij ondervond grensoverschrijdend gedrag door haar trainers en doet na tien jaar haar verhaal. In de documentaire is te volgen hoe Stéphanie via verschillende therapieën weer grip op haar leven probeert te krijgen. De atlete deed eerder haar verhaal bij programma Op1.

Mist

De naam Mist wijst naar het gevoel dat Stéphanie bijna dagelijks ervaart door de opgelopen trauma’s: haar zicht wordt wazig, wat voelt als mist. De turnster gaat de confrontatie aan door onder andere met oud-turncollega’s te praten en een bezoek te brengen aan de turnzaal waar Stéphanie actief was. 
Mist is zondag 24 oktober te zien om 23:00 uur op NPO 2.

 

{/ literal}

Meer over

{if $televizier_artikeldetail_bottom} {include file='banner/banner.tpl' banner='artikeldetail_bottom'} {else} {include file='banner/banner.tpl' banner='algemeen_bottom'} {/if}
{literal}