EIndelijk vervolg op Making a Murderer

25 februari 2018 09:29 | informatief | Door Televizier

© Netflix

Er is eindelijk een vervolg op de Netflix documentaireserie Making a murderer in zicht. De follow-up heet Convicting a murderer.

Het gaat hier niet om het vervolg van de makers van Making a murderer, die al een paar jaar geleden werd aangekondigd, maar om een project van filmmaker Shawn Rech. In de achtdelige serie zal het meer gaan over het perspectief van de politie en officier van justitie, de mensen die er in Making a murderer behoorlijk beroerd vanaf kwamen.

Ken Kratz

Volgens filmer Shawn Rech kon, ten tijde van Making a murderer, de zijde van de politie moeilijker belicht worden omdat de zaak nog liep of de politie niet mee wilde werken. Hij kreeg voor deze serie toegang tot de inmiddels gepensioneerde officier van justitie Ken Kratz en hoofdonderzoeker Tom Fassbender.

Alle bewijzen

„We presenteren al het bewijs in de zaak van Steven Avery van de zijde van de aanklagers en de verdedigers en zijn benieuwd of de kijkers er dan hetzelfde over denken als na het zien van Making a murderer.”

Steven Avery en Brendan Dassey

Na het zien van Making a murderer stond de halve wereld op z'n kop omdat het er zeer veel op leek dat Steven Avery en zijn neefje Brendan Dassey onterecht waren veroordeeld voor de moord op Teresa Halbach. Beiden zitten een levenslange straf uit.

Lees ook: Er is nieuw bewijs in de zaak Steven Avery

Meer over