Nieuw seizoen

Esmeralda (32) zit in Verminkt

24 April 2019 12:02 | informatief | Door Irma Tomas

© RTL Nederland BV
In de eerste aflevering van het nieuwe seizoen van Verminkt laat Evelyn Struik (foto) zien wat er kan gebeuren als plastische chirurgie helemaal mis gaat. Televizier.nl sprak met Esmeralda, die vanavond in de uitzending is te zien.

Zeven jaar geleden wilde Esmeralda grotere billen. Uiteindelijk kwam de inmiddels 32-jarige terecht bij een schoonheidsdpecialiste die er een potje van maakte. Zij injecteerde Esmeralda met permanente siliconenfiller en stopte de gaten die waren achtergebleven door de canules, dicht met secondenlijm. Dankzij een chirurg van Verminkt! gaat het inmiddels een stuk beter met Esmeralda.

Waarom wil je je verhaal doen?
„Het is een taboe. En ik vind dat vrouwen die hetzelfde mee hebben gemaakt, of nog steeds maken, zich niet hoeven te schamen. En ik wil ook bereiken dat dit soort louche praktijken worden gestopt.”

Waarom wilde je eigenlijk je billen laten vergroten?
„Ik ben half Kaapverdisch en ben de enige met kleine billen. Ik wilde een echte kont, net zoals de rest.”

Wanneer merkte je dat het helemaal mis was?
„Twee jaar nadat de filler was ingespoten. Ik was aan het sporten en voelde kleine klontjes in m’n billen die steeds groter werden. In het begin dacht ik dat het door te hard trainen kwam. Maar ik kreeg steeds meer pijn in m’n rug en benen en daarna ook nog ontstekingen. Op een avond belde een vriendin me dat ik meteen de tv aan moest zetten. Er was een aflevering van Undercover in Nederland die precies over dit onderwerp ging, illegale bilinjecties. Daarna heb ik een afspraak in het ziekenhuis gehad, maar de arts zei dat het geen kwaad kon. Intussen kreeg ik steeds meer pijn. Ik had moeite met opstaan, kon niet meer sporten en niet paardrijden. Ik werd er echt depressief van.”

Colombia

Esmeralda besloot haar geluk verder te proberen op het internet. Haar online zoektocht leidde naar Colombia waar vrouwen de siliconenfillers massaal hadden laten inspuiten en nu ook weer weg lieten halen. Gelukkig hoefde Esmeralda zelf niet naar Colombia, zij kon uiteindelijk terecht bij dokter Ali Pirayesh van het programma Verminkt die het grootste deel van het kwalijke spul weg wist te zuigen.

Hoe voel je je nu?
„Superrelaxed, tien keer beter dan toen. Ik ben er zo blij mee. Niet 100% is eruit, maar ik heb geen pijn meer en ik kan alles weer.”

Heb je ooit nog verhaal gehaald bij de bewuste schoonheidsspecialiste?
„Nee, ik had een zwak voor haar, ze was zo aardig en ze had een gehandicapte zoon, ik vond het een beetje zielig. Ze zegt in ieder geval dat ze het nu niet meer doet. Een paar dagen geleden kwam ik haar voor het eerst weer tegen toen ik op een terras zat. Ze zei me gedag. Het was net de ochtend dat ik met mijn verhaal in de Telegraaf stond, dus ik schrok nogal. Maar blijkbaar had ze de krant nog niet gezien.”

Hoeveel vrouwen in Nederland hebben van die slechte fillers in hun lijf?
„Niemand praat erover, ik lees de verhalen meestal op social media. Laatst nog van een meisje wier fillers naar haar kuiten waren gezakt. En het kost een behoorlijke duit om het weg te laten halen dus de meeste mensen hebben daar helemaal geen geld voor. En de zorgverzekering vergoedt niks. Dus ze blijven met die troep in hun lichaam zitten.”

Ben je inmiddels tevreden met je billen?
„Supertevreden! Ze zijn een stuk kleiner dan een paar jaar geleden, maar van mij hoeft het inmiddels niet meer zo groot.”

Verminkt, vanaf woensdag 24 april – RTL 4 • 21.30 uur

Meer over