Kees & Co

Esther 'buurvrouw Sonja' Roord ging door diep dal

30 maart 2019 12:33 | informatief | Door Faye Heijnis

© ANP

Kees & Co is vanaf zaterdagavond na dertien jaar weer terug op de buis. Mét Simone Kleinsma, maar zónder haar buurvrouw Sonja. Hoe is het met actrice Esther Roord (54)? 

Nou, ze is de afgelopen jaren door een diep dal gegaan, onthult ze in een interview met Privé. Ze is zelfs compleet uit het acteervak en werkt nu als vrijwilliger in het bijzonder onderwijs. "Na Kees & Co werd ik liever vergeten."

Door het oog van de naald

Nadat Esther jaren terug thuis van de trap viel, is ze meerdere keren geopereerd aan haar 'totaal verbrijzelde onderarm'. Daar heeft ze vijf jaar van moeten revalideren. Ook heeft ze zelfs even op de intensive care gelegen, omdat ze op een gegeven moment nog maar 37 kilo woog. "Ik ben door het oog van de naald gekropen." 

Verjonging 

Maar naast haar gezondheid, is er nog een reden waarom Esther niet als Sonja verschijnt in de comeback van Kees & Co. Ze is door de makers niet gevraagd. "Dat zal met de verjonging te maken hebben", verklaart ze zelf. "Ze wilden gewoon een heel nieuwe weg inslaan met het verhaal en de serie. En daar is voor mij geen plek." Gelukkig is ze in het echte leven nog wel goede vriendinnen met Simone Kleinsma. 

De nieuwe Kees & Co is vanaf zaterdag 30 maart om 20.00 uur te zien op RTL 4. 

Meer over