Na rehab

Frits Wester hervat dinsdag werkzaamheden bij RTL Nieuws

13 januari 2020 12:20 | informatief | Door Jacob-Jan van de Groep

© Kastermans/RTL

Frits Wester hervat vanaf dinsdag zijn werk als politiek verslaggever bij RTL Nieuws. De verslaggever keert terug na een rustpauze van enkele maanden die hij nodig had om aan zijn alcoholprobleem te werken. Vanavond doet Frits eenmalig zijn verhaal aan tafel bij Jinek, om 22.20 uur bij RTL 4.

"Ik ben RTL heel dankbaar voor de tijd en rust die ik heb gekregen om aan mijn herstel te werken", laat Frits in een statement weten. "Nu heel veel zin om mentaal en fysiek weer fit aan de slag te gaan. Want het Binnenhof en mijn collega’s heb ik wel gemist de afgelopen maanden.”

Berichten hielpen bij herstel 

Wester kreeg veel steun in de periode dat hij aan zijn herstel werkte. “Ook hebben alle lieve, aardige en opbeurende reacties van zoveel verschillende mensen mij heel erg goed gedaan en geholpen."

Uitzending in september 

Begin september zorgde Wester voor ophef door tijdens een uitzending van RTL Nieuws moeilijk uit zijn woorden te komen. Aanvankelijk verklaarde Frits dat hij heel moe was, maar enkele weken later moest hij toegeven een alcoholprobleem te hebben. Daarop vertrok hij naar een kliniek in Zuid-Afrika.

Meer over