Gesprek

Frits Wester last rustpauze in om alcoholprobleem aan te pakken

20 september 2019 10:44 | informatief | Door Jacob-Jan van de Groep

© RTL
Politiek verslaggever Frits Wester last een rustpauze in om aan zichzelf te werken. In een gezamenlijke verklaring laten zijn werkgever RTL en de journalist weten dat Wester persoonlijke problemen met alcohol heeft.

"Mijn gezondheidsproblemen, gerelateerd aan alcohol, laten het momenteel niet toe om mijn werkzaamheden goed te kunnen uitvoeren. Daarom neem ik de komende tijd een rustpauze om aan mijn herstel te werken", laat Wester weten op de site van het RTL Nieuws. "RTL steunt me hierin en ik hoop dat de media en de kijker mij en mijn directe omgeving deze tijd ook geven."

Prinsjesdag

Wester kreeg de nodige kritiek over zich heen nadat hij op 8 september tijdens zijn verslag in RTL Nieuws niet helemaal helder oogde. Op sociale media ontstond de vraag of hij voorafgaand aan zijn optreden alcohol had gedronken. Daarop gingen beide partijen met elkaar in gesprek, waarbij waarschijnlijk het hoge woord bij Wester eruit is gekomen. RTL besloot om de politiek verslaggever daarom afgelopen dinsdag niet in te zetten tijdens Prinsjesdag.

Slaapgebrek

Het was niet de eerste keer dat er ophef ontstond over Wester na een televisieoptreden. In oktober 2018, na het overlijden van oud-premier Wim Kok, kwam de politiek verslaggever ook wat moeilijk uit zijn woorden. Destijds weet Wester het aan slaapgebrek.

Meer over