Verjonging?

Gallyon van Vessem en Selma van Dijk 'moeten weg bij Hart van Nederland'

11 september 2019 10:35 | informatief | Door Irma Tomas

© Hart van Nederland
Gallyon van Vessem en Selma van Dijk moeten het veld ruimen bij Hart van Nederland. Dat melden diverse bronnen aan het AD. 

Volgens de krant hebben beide dames vorige week te horen gekregen dat ze op zoek moeten naar een nieuwe baan. Gallyon en Selma (op de foto helemaal rechts) zijn beiden 50 jaar oud, dus deze stap zou iets met verjonging van het programma te maken kunnen hebben. De twee presentatrices willen niet reageren, maar omdat het AD dit nieuws in de krant durft te schrijven, moet het bijna wel waar zijn. En als leeftijd inderdaad de reden voor ontslag is, is dat nogal kwalijk. 

Potentie om te groeien

Ook Talpa wil niet veel kwijt over het ontslag van Gallyon en Selma. De woordvoerder houdt het bij deze verklaring: „Hart van Nederland wordt versterkt. Uit onderzoek is gebleken dat het programma nog potentie heeft om te groeien. Dat betekent dat er op termijn veranderingen bij het programma zullen komen. Daarbij wordt naar alles gekeken: vorm­geving, decor, digitale omgevingen en ook naar presentatie.”

Gallyon van Vessem is er al vanaf het eerste uur bij, sinds 1995. Selma van Dijk is Hart van Nederland-presentatrice sinds 2003. 

Meer over