Veel documentaires

Dit waren de hoogst gewaardeerde NPO-programma's van 2022

5 januari 2023 13:49 | informatief | Door Irma Tomas

© Roland J. Reinders/MAX
De NPO heeft bekendgemaakt welke tv-programma's het hoogste rapportcijfer kregen van het publiek. Het gaat vooral om documentaires. En ook Over Mijn Lijk staat in het rijtje.

De hoogst gewaardeerde programma's 2022 zijn:

1. Selma’s oorlog (MAX) - 8,9
Philip Freriks gaat samen met verzetsvrouw Selma van de Perre (99) terug naar haar plekken waar ze veel herinneringen aan heeft. Selma heeft nog steeds een duidelijke missie: blijven vertellen over de gruwelen die ze heeft meegemaakt, zodat dit nooit meer zal gebeuren.

2. Over Mijn Lijk (BNNVARA) - 8,9
Tim Hofman volgt jonge mensen die te horen hebben gekregen dat ze niet lang meer te leven hebben. In Over Mijn Lijk volgt Tim Hofman vijf jonge mensen die in deze situatie zitten. Hij beleeft een half jaar lang alle hoogte- en dieptepunten met ze mee.

3. 2Doc: Overgave (NTR) - 8,7
Regisseur Marijn Frank verloor haar hartsvriendin Annemarie en heeft het moeilijk om daarna de draad van het leven weer op te pakken. Ze erfde de hardloopkleren van Annemarie en ondanks dat ze hardlopen haat, bereidt Marijn zich met hulp van trainer en coach Hesdy voor op de marathon van Berlijn.

4. De Indische rekening (NTR) - 8,6
Hans Goedkoop gaat in twee afleveringen in Nederland op zoek naar de resten van de koloniale geschiedenis.

5. 2Doc: Four Hours at the Capitol (VPRO) - 8,6
De enige buitenlandse productie. Documentaire over 6 januari 2021 toen in Washington de bestorming van het Capitool plaatsvond. 15.000 relschoppers wisten binnen te dringen. Demonstranten, politieagenten, leden van het Amerikaanse Congres en de Senaat vertellen hoe dat eraan toe ging. 

Meer over