Woest op het OM

Johan Derksen wordt bedreigd en krijgt beveiliging van John de Mol

30 Juli 2021 09:11 | informatief | Door Demi Schoenmakers

© ANP
Johan Derksen wordt al enige tijd bedreigd. Dat maakte de voetbalanalyticus donderdagavond bekend in het programma De oranjezomer. 

Derksen wilde over de inhoud van de bedreiging niets zeggen. "Ik heb te maken met een bedreigingszaakje ten opzichte van mij", legde uit. Daarna vertelde hij dat er volgens de officier van justitie geen mankracht en budget was voor beveiliging. Uiteindelijk heeft zijn werkgever John de Mol beveiliging geregeld. 

"Schaamteloos"

Daar is Derksen blij mee, maar waar hij met zijn hoofd niet bij kan, is dat bepaalde jongens wél door het Openbaar Ministerie worden beveiligd. "Dan lees ik dat zeven klootzakken van rijkeluiszoontjes een jongen doodschoppen in Spanje. Die worden genoemd op sociale media en dat noemen ze dan meteen een hetze. En dan hebben ze wél mankracht en geld om die klootzakken te beschermen. Dan voel ik me geweldig voor lul staan. Ik vind het echt schaamteloos."

 Bekijk het hele fragment van De oranjezomer hieronder:

Reacties

Ook op Twitter wordt verbaasd gereageerd. Kijkers zijn eens met Johan Derksen en vinden het belachelijk dat de voetbalanalyticus geen beveiliging krijgt. 

Meer over