OM

Johan Derksen niet vervolgd voor kaarsengate

2 juni 2022 14:32 | informatief | Door Irma Tomas

© Wim Sneller
Het OM ziet af van vervolging van Johan Derksen voor de onsmakelijke anekdote die hij in Vandaag Inside vertelde. Het kan niet vaststellen wat er vijftig jaar geleden daadwerkelijk gebeurde. 

Dat zat er natuurlijk al een beetje aan te komen, zeker omdat Derksen een dag later zelf al vertelde dat hij helemaal geen kaars in de vagina van een bewusteloze vrouw had gestopt. 

Getuige

Het Openbaar Ministerie sprak met Derksen en met een getuige, maar kon niet vaststellen wat er heeft plaatsgevonden. De getuige in kwestie zal Dick Ploeger geweest zijn, destijds de keeper van keeper van voetbalclub SC Veendam. Hij ontkende eerder al dat er überhaupt iets gebeurd is. En het vermeende slachtoffer werd ook niet gevonden. 

Lees ook: Vandaag Inside tijdens WK 7 dagen in de week

Gevolgen van het kaarsenverhaal

Het kaarsenverhaal had nogal wat gevolgen voor Johan Derksen. Vandaag Inside verdween een paar weken van tv, sponsoren stapten op en Derksen raakte zijn radioprogramma kwijt. Ook theaters zeiden hun samenwerking op met 'de snor'.

Kritiek op het OM

Veel mensen hadden kritiek op het handelen van het OM omdat er veel recentere klachten liggen over verkrachtingen die wel hebben plaatsgevonden, niet verjaard zijn maar desondanks al jaren op de plank liggen. 

Meer over