John Reid over De Rijdende Rechter

17 Oktober 2017 11:52 | informatief | Door Televizier

© Victor Arnolds

Meester John Reid begint deze week aan alweer zijn derde seizoen van De rijdende rechter. Al voelt het voor hem als één grote serie.

1. Hoe voelt het om al drie seizoenen de rijdende rechter te zijn?

“Eerlijk gezegd ervaar ik dat totaal niet zo, omdat het ’t hele jaar door gaat. Ik werk vier dagen als kantonrechter in Alkmaar en Haarlem en mijn vrijdagen zijn gereserveerd voor De rijdende rechter. Daardoor beschouw ik het programma niet in seizoenen, maar als één voortdurende opnameperiode waarvan ik, mede dankzij de jongens van de techniek en de meiden van de redactie, intens geniet.”

2. U bent dus volledig gewend aan de rol?

“Ik zie het niet echt als een rol, ik probeer juist zo dicht mogelijk bij mezelf te blijven en natuurlijk te reageren. Dat dit me relatief makkelijk afgaat, heb ik wellicht te danken aan mijn acteerachtergrond. Ik overwoog ooit een toneelcarrière en heb onder meer in musicals en eenakters gespeeld. Op een podium staan levert me geen vrees op, sowieso zit je als rechter letterlijk en figuurlijk ook op een podium.”

3. Herkennen ze u inmiddels in de rechtszaal?

“Dat gebeurt behoorlijk vaak, meestal hoor je mensen bij binnenkomst iets zeggen als: ‘Hé, een bekende kop!’ Over het algemeen levert het gelukkig leuke reacties op en vragen ze na de zitting of ze een selfie mogen maken. Laatst wilden twee mannen die een geschil kwamen uitvechten allebei met me op de foto. ‘Alleen als jullie er samen uitkomen,’ zei ik toen. Voor ik het wist, stonden we gebroederlijk en lachend naast elkaar terwijl hun advocaten met hun mobieltjes de foto maakten. Het is toch mooi als dat zo kan?”

De rijdende rechter, dinsdag -  22.25 uur • NPO 1  

 

Meer over